Gå til hovedindhold

Swimcross i Rødekro Svømmehal

Gå til swimcross i Rødekro Svømmehal, hvor du får pulsen op og trænet alle kroppens muskler igennem.

Indhold

  Swimcross er en fed og varieret motionsform, hvor du får styrket kroppens muskler og trænet din kondition. 

  Du får 45 minutters effektiv træning, hvor pulsen stiger og musklerne kommer på arbejde gennem forskellige kropsvægtsøvelser og svømning.

  Swimcross er både varierende og hårdt - men ikke hårdere, end du gør det til. Og så er det hamrende sjovt!


  Hvorfor gå til swimcross?

  Swimcross er god træning for din styrke og kondition. Vi træner hele kroppen med forskellige kropsvægtsøvelser - og selve konditionstræningen gør vi på den mest skånsomme måde, fordi vi gør det i vand. 

  Swimcross er holdtræning, hvor vi alle laver de samme øvelser samtidigt. Du får derfor den fantastiske hold-effekt, der får dig til at kunne yde et par ekstra procent. Præcis som du måske kender det fra spinning? 

  Læg dertil, at vi har et fantastisk fællesskab alle deltagere imellem - og så har vi en sprængfarlig bombe af en fed motionsform, du kan gå til!


  Hvordan foregår swimcross i Rødekro Svømmehal?

  Vi starter altid med at varme op med ca. 5 minutters valgfri svømning. Derefter går vi i gang med dagens program.

  Programmerne er bygget op med 3-5 tabata-serier, hvor en tabata-serie består af 8 intervaller á 20 sekunders arbejde og 10 sekunders pause. 

  Det er i tabata-serierne, at vi laver styrke- og konditionsøvelserne - og slagets gang bliver styret af vaskeægte tabata-musik, der giver god energi. 

  Mellem tabata-serierne har vi ca. 5 minutters fri svømning. Og til allersidst er der plads til ca. 15 minutters afslapning og wellness i varmtvandsbassinet.


  Eksempel på et swimcross-program

  Opvarmning:
  Ca. 5 minutters fri svømning

  Tabata-serie 1 (gennemkøres to gange):
  Liggende maveøvelser: 1) Hold benene strakt statisk 2) Sving strakte ben 3) Kryds strakte ben ind over hinanden 4) Cykle med benene

  Tabata-serie 2 (gennemkøres to gange):
  1) Rygbøjninger 2) Liggende diagonalløft 3) Diagonalløft på alle fire 4) Planke

  Tabata-serie 3 (gennemkøres to gange):
  1) Mavebøjninger 2) Armbøjninger 3) Squat 4) Englehop

  Tabata-serie 4 - pulstræning:
  Løb på stedet i sprinttempo (i vand!) i alle 8 intervaller


  Hvem kan være med til swimcross?

  Langt de fleste kan være med til swimcross. Der er ingen krav til din svømmestil- og niveau, og der er heller ingen krav til din nuværende kondition. 

  Har du nogle skavanker der gør, at der er nogle øvelser, du ikke kan lave, får du alternative øvelser, du kan lave i stedet. 

  De nuværende deltagere til swimcross er spredt fra starten af 20'erne til op omkring pensionsalderen. Der er både mænd og kvinder - og der er et bredt udvalg af alle kropstyper repræsenteret. 

  Er du i tvivl om, om du kan være med til swimcross? 
  Så er du velkommen til en gratis prøvetime!


  Tilmelding til swimcross

  Aktiv Aabenraa tilbyder ét hold swimcross i Rødekro Svømmehal:

  Pris: 440 kroner for 8 gange.
  Holdstart: Nyt hold starter i uge 34 og slutter i uge 41 (tilmelding åbner d. 18. juni kl. 10.00).

  Om instruktøren

  Det er Morten der er instruktør på swimcross i Rødekro Svømmehal. Morten er 36 år og har - selvom swimcross ikke er et nyt fænomen - opfundet den måde, vi gør det på i Rødekro. 

  Morten har tilbragt mange timer i en svømmehal - både i vandet, som idrætsudøver, og som træner og instruktør på kanten. 

  Det vigtigste fokus for Morten er, at alle får noget ud af det. Han hepper undervejs og skal også nok fortælle dig, hvis han kan se, at du sløver den lidt. 

  Morten gør også gerne brug af sjove og konditionsgivende lege, der gør træningen sjov selvom pulsen bliver skudt i vejret. 

  Kontakt instruktøren

  Har du spørgsmål, brug for hjælp til tilmelding eller andet vedrørende swimcross i Rødekro Svømmehal, er du velkommen til at kontakte:

  Morten Falk Størling
  Tlf.: +45 23 42 52 02
  Mail: mfst@aabenraa.dk 

  Sidst opdateret: 4. juni 2024