Genstartskampagne: Aabenraa Kommune bevæger sig

Nedlukningsperioden har fået en ende og Aabenraa Kommune og Aktiv Aabenraa ønsker at understøtte foreningslivet og sætte fokus på de mange aktiviteter, der igangsættes lokalt, nu hvor vi endelig må og kan mødes igen.
Det skal genstartskampagne "Aabenraa Kommune bevæger sig" være med til at gøre opmærksom på. Et samarbejde mellem Kultur og Fritid, Social og Sundhed samt DGI Sønderjylland.
Har din forening hold eller arrangementer, som I mangler hjælp til eller ønsker markedsført ifm. genåbningen, så kontakt malsc@aabenraa.dk 

Alternative aktiviteter i vinterferien

Idrætsfaciliteterne har været lukket ned siden 16. december 2020, men heldigvis er naturen åben for alle. Derfor har vi samlet en oversigt over en masse sjove udendørs aktiviteter for hele familien, som kan udforskes i vinterferien. Flere af aktiviteterne fortsætter også ugerne efter. 

Se mere på aabenraa.dk/naturaktiviteter

En begivenhedsrig søndag på Sønderstrand

Aktiv Aabenraa inviterede i samarbejde med DGI og SC Saxburg til prøvedag ved Sønderstrand i Aabenraa. Arrangementet var ét af de mange under årets Blå Flag aktiviteter. Både kajak og stand-up paddle fik stor opmærksomhed af de i alt 140 fremmødte på en dag, hvor stranden også bød på Aabenraa Triathlon og beachvolley.

Læs artiklen fra JV her

Snart er Corona-krisen forhåbentlig fortid

Idrætsfaciliteterne har været lukket ned siden 12. marts 2020. Nu er der endelig trykket på startknappen, så idrætsforeninger i Aabenraa Kommune igen kan samle medlemmer til udendørs aktiviteter. Og i kommunen er der nedsat en arbejdsgruppe, som tilbyder starthjælp til foreningerne.

Læs artiklen fra JV her

Padeltennis i Rødekro

Snart er Rødekro Tennis Klub i mål med den nye padel tennis bane ved Fladhøj Hallen. Gunnar, Leif og Birger arbejder på højtryk og tror på, at banen står klar i slutningen af uge 12.
Endnu et flot stykke frivilligt arbejde lakker mod enden.
Du kan prøve banen til Tennissportens Dag lørdag den 02. maj 2020.

Beach Arena i Rødekro

Området foran Rødekro hallen er ved at omdannes til en flot beachbane. Rødekro-Aabenraa Håndbold er gået i gang med etableringen af et beach håndbold anlæg som forventes at stå færdig i foråret 2020.

Læs artiklen fra UgeAvisen Aabenraa her.

Studietur 2019

Mandag d. 21. oktober var Aktiv Aabenraa sammen med halinspektører fra de selvejende haller, deres bestyrelser samt repræsentanter fra både Forvaltningen og Kultur- og Fritidsudvalg på studietur i det jyske.

En god dag med en masse inspiration fra SlotssøBadetGAME Streetmekka ViborgRanders gymnastiske Forening og Hedensted Centret.

Forskellige idræts- og fritidsfaciliteter der hver især kan noget helt særligt - og som alle er et besøg værd!

Seniortilbud i Agoraen

Fra fredag den 26. april fortsætter Idræt om dagen i Agoraen efter at være blevet kickstartet af Aktiv Aabenraa og Bevæg dig for livet senior.
Aabenraa Firma og Senioridræt overtager holdet som byder på forskellige aktiviteter for dig på 60+ som fx. badminton, pickleball, gåfodbold og hockey.
Arrangementet vil være gratis i april og maj 2019 mod et aktivitetsgebyr på 20 kroner for hele perioden.

Mød op til en hyggelig fredag formiddag fra 09-10:30. Der sluttes af med en fælles kop kaffe og social samvær. Alle kan være med og alle er velkommen.

Hverdagens helte fra Høje Kolstrup

Mai Ly og Dilan fik en torsdag aften i april en overraskelse, da de på vej hjem fra hallen opdagede en skraldespand stå i flammer op ad hallens facade.
Hurtigt tog pigerne affære, og med hjælp fra den nærtliggende vandfontæne fik de bremset ilden indtil brandvæsenet kom frem.
Pigerne fortjener en stor tak for deres seje indsats og Aktiv Aabenraa er taknemlige for at både pigerne og Agoraen er i god behold.

Fra Åben Hal til Åben Himmel

I alt 32 arrangementer med 16 foreninger og over 500 deltagere er siden uge 42 blevet afholdt i de kommunale idrætsfaciliteter!
I foråret/sommeren 2019 kalder vi konceptet Åben Himmel med udendørsaktiviteter for hele familien. Ønsker din forening at være med?

Læs mere her

Havkajak for store og små

Varnæs-Bovrup Idrætsforening var søndag den 17. marts med til at arrangere Åben Hal i Tinglev Svømmehal. 35 børn og voksne mødte op for at prøve kræfter med havkajak. Se flere billeder fra dagen på VBIF Havkajaks Facebookside eller læs mere om klubben her.

Åben Hal i vinterferien

JydskeVestkysten var den første lørdag i vinterferien forbi til Åben Hal i Rødekro Hallen. Et arrangement i samarbejde med Tinglev Modelbilklub Ti-Mo og Rødekro Skytteforening. Hele 60 personer var samlet i hallen.
Læs artiklen og se de fine billeder fra dagen her

Store og små til håndbold i Rødekro

Rødekro-Aabenraa Håndbold var med Håndboldens dag den 5. januar en del af Åben Hal programmet.
Det var første gang Håndboldens dag løb af stablen - og det var med stor succes. Børn og voksne, begyndere og øvede deltog i løbet af dagen og arrangementet sluttede af med "Handball in the Dark".

Nye tiltag i svømmehallerne

Aktiv Aabenraa har en række bud på nye aktiviteter i de tre kommunale svømmehaller. Men det skal ske i samråd med brugerne, så Aktiv Aabenraa inviterer til INSPIRATIONSAFTEN den 08.11.18 i Tinglev, hvor man kan komme med inputs til udviklingen af Aabenraa Kommunes Svømmehaller.
Se mere og læs artiklen "Unge vil gerne have familien med i svømmehallen" fra JydskeVestkysten den 06.11.18.

Åben hal uge 42

Aabenraa Ugeavis har skrevet om opstarten af Åben Hal i uge 42. Du kan se artiklen på side 62 lige her.

Ældre vil have mere sved på panden

Er du også interesseret i sved på panden og socialt fællesskab, så hold øje med Aktiv Aabenraa og se hvad der allerede nu rør sig i hallerne via vores hjemmeside og bookingsystem. 

I efteråret 2018 er der bl.a. oprettet ikke færre end 5 floorballhold i kommunen for seniorer efter vores samarbejde med Bevæg Dig For Livet.

Kontakt Signe Juler Bøgesvang via mail sjb@aabenraa.dk hvis du vil høre om dine muligheder.

Studietur

Den 21. september var halinspektører, bestyrelser, foreninger og Kultur- og Fritidsudvalg inviteret på studietur.

Grænsehallerne, Løjt Lands Idrætsanlæg og Fladhøj Idrætscenter blev besøgt, og der blev lystigt fortalt om nye projekter og tiltag i og omkring hallerne. 

Der blev erfaringsudvekslet på kryds og tværs og dagen sluttede af med en smagsprøve på Åben Hal, hvor der var kamp til stregen i både tennis, tæppecurling og floorball.